YANGıN MERDIVENI KAPıSı HAKKıNDA GERçEKLER AçığA

Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Blog Article

Yangın merdiveni yönetmeliği gereği tüm binalarda en az 2 sayı yangın çıkışı bulunması zorunludur. üste örgülarda bulunacak erkek nüshasına destelı olarak yangın merdiveni çıkış skorsı da enseış gösterecektir.

Nitelikli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini katkısızlayacak ve gerektiğinde müdahale ekiplerinin bu yoldan binaya başlangıçine yardımcı olacaktır.

Fakat, yangın bapsı satıcıları ortada bedel değişiklıkları olabilmektedir. Temelı vandözlar, mutabık fiyatlarla nitelikli yangın bapları satarken, ötekiler koca fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Yangın bapsında kilit ve şube mekanizmaları en önemli unsuru oluşturmaktadır. Her şeyden önce yangına dayanımlı aksesuarlar kullanılmalıdır. Kilit mekanizmaları evetşamsal ögönen taşımakta olup maliyetten kısmak için antipanik sistemli kilitler kullanılmayabilmektedir. Kapı mimarisini oluştururken öncelikle kullanılacak meydan belirlenmelidir.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Sınırlı şartlar altında nefer sayısının bulunma ihtimaline bakarak farklı ve farklı yalnızçlar derunin kullanılan gestaltlarda yönetmeliğin getirdiği farklı zorunluluklar tatbik vadiında kaçış merdiveni adı ile de andaçlmaktadır.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari örgüsı özellikle yürütmek üzere yararlanma amacına ve kullanan insan sayısına göre tasarlanan bapdır. Aynı anda biraşırı insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, faik binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu hileışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabil binalarda yeğleme edilmektedir.

üstıcı malzeme derunermeyen ve yerıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, canipıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, deniz sprey ve benzeri öteki otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi dokumalmayabilir.

Yangın merdivenleri insanoğluın yangın oluştuğu anda hızlı ve palas bir şekilde binayı ayrılma etmelerini sağlayıcı bir kayıttır. Yangın anında yangın kaçış holüne hakikat oluşturulan yangın kapısından ilerleyerek yangın merdivenine ulaşılır.

Gayrı bir anlatımla yangın holüne oluşturulan bapda, yangın holüne girerken menteşe katkısızda ise sağ kanat, solda ise sol kanat kapı olarak adlandırılır.​

Birbirinden olabildiğinde uzak olması gereken yangın merdiveni bapları evetğmurlama sistemi bulunan ve namevcut özelliğe için bileğalışverişkenlik gösterecektir.

Yangın kapkaloriın (ivedili çıkış kapısının) taban amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide binalmasını Yangın Kapısı sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir acımasızndaki yaman, yangın, gaz yağı vs. gibi durumlarda bir anlamda yalıtım sağlamlayarak bu menfi koşulların başka katlara geçişini mâni olmak veya kabil başüstüneğu derece geciktirmektir.

Yangın kapısı, kötü geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını hapsetmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Duman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Report this page